Fredag 2/12

1. Långdistans – 14,9km – Lunsen SÖ
11.30 samling Nybys parkering, alternativt 11.00 vid KG.
UTH inleds med en långdistans från ”andra sidan” Lunsen. Bitvis ljuvligt, bitvis lite tuffare. I början på banan (kontroll 5-10) finns lite nya stigar. Längst bort på banan väntar ett kurvbilds-bo i Tjäderleksbergen (med en kontroll på en mosse som inte finns med på kartan). 700m till start/mål. Tanken är ett lugnt långpass – i grupp eller själv. Snitzlar uthängda.
lunsen_teaser

2. Sprintintervaller – 5km – Centrala Uppsala
18.00 samling vid KG, alternativt direkt vid starten intill EBC något senare. Start 18.30.
Efter ett uppehåll är det dags igen. Intervaller i centrala Uppsala med masstart och gafflingar. Hetsigare blir det inte. Och isigt underlag. Totalkaos utlovas. 6 intervaller, kartbyte (genom vändning) efter 3. På andra delen finns ett antal förbjudna områden (violett markering på kartan) som inte är utmärkta i verkligheten, området är till stor del samma som på första delen – men nu får man inte springa överallt… Det pågår också en del byggnationer, kartan kan eventuellt ha förändrats på något ställe.  Försök att se upp för bilar och visa respekt för andra som rör sig i området. Reflexskärmar uthängda. Hjälp gärna till att plocka in några skärmar efter träningen (så slipper de hänga ute för länge).
sprint_teaser

Lördag 3/12

3. Masstart-Beast-Lång x2 – 13,9km – Siggefora
9.30 samling Siggefora badplats parkering, alternativt 8.45 vid KG. Gemensam start 10.00.
Helgens ljuvligaste terräng och brutalaste pass. Två banor av långdistanskaraktär à 7km. Masstart på första och någon form av omvänd stafettstart på den andra (ca 5min efter första ”målgång”). Gafflat. Snitzlar uthängda. Målet för båda banorna är på ”nedjoggningsavstånd” (1700m) från parkeringen, så du kan välja själv om du vill köra 7 eller 14km… Rått och fint.
siggefora_teaser

4. Natt-Medel – 6,7km – Tjäderleksbergen (Lunsen)
17.00 samling Turelunds parkering, alternativt 16.30 vid KG.
Nattbana i Lunsens bästa område. Förslagsvis ett lite lugnare pass efter förmiddagens urladdning. Reflexskärmar. 1300m till start från parkering. 500m från mål.
natt_medel_teaser

Söndag 4/12

5. Långdistans – 14,5km – Nåsten
9.30 samling vid KG. Gemensam avjogg strax efter detta för de som vill springa i grupp.
Ett klassiskt avslutande långpass. Halva banan går i Nåstens bortre delar där kartan är helt nyritad. Området är kanske inte det finaste, men kartan är helt färsk (premiär!) och det gäller bara att cruisa mellan allt grönt! Två bon finns där du kan ta slingorna i valfri ordning (och få orientera lite själv). Ca 2km till start/mål från KG. Snitzlar uthängda.
nasten_teaser

Uppdaterat 2016-12-01